הרשמו לדיוור
מפגשים כל מה שמעניין
הרצאה מירה כהן

להזמנת הפעילות:

שאלות? נשמח לענות

עינת קליינפלץ מנהלת מחלקת "מפגשים" והדרכה דוא"ל: einat@icl.org.il טלפון: 03-6180151, שלוחה 104 נייד: 052-4272728


סתיו פולק מפיקת תוכן ומשווקת פעילויות "מפגשים" והדרכה דוא"ל: stav@icl.org.il טלפון: 03-6180151, שלוחה 125 נייד: 054-3050578


מיכל מיטלמן מפיקת תוכן ומשווקת פעילויות "מפגשים" והדרכה דוא"ל: michal@icl.org.il טלפון: 03-6180151, שלוחה 105 נייד: 052-3330318

ד"ר מירה כהן שטרקמן Ph.D

בריאות, תזונה ואורחות חיים

מגוון הרצאות בנושא:
*ניתן להזמין כהרצאה או סדרה שלמה

בעקבות הספר החדש: פרוביוטיקה במטבח" – הספר מגיש לקורא ולמשתמש הבנה רחבה אודות הפרוביוטיקה וכן שיטות, אופן הכנה ומתכונים ליצירת מזון המכיל חיידקים ידידותיים (Friendly Bacteria), התורמים לבריאות מערכות הגוף והנפש. המתכונים שבספר פשוטים, קלים להכנה ומבוססים על ידע מסורתי בתזונה ים תיכונית, נקיה ומזינה, הנהוגה במטבחם של ד"ר מירה כהן שטרקמן וג'קי טולדו, כותבי הספר. זמן ואופן ההכנה של כל מתכון הוא קצר ורכיבי המתכונים זמינים, אינם יקרים וכולם מקומיים, ים-תיכוניים.

פרוביוטיקה ופרה ביוטיקה – מחקר מודרני, מסורת ומעשה  – "פרוביוטיקה" –  "למען החיים" – אודות המזונות ודרכי הכנתם ליצירת מגוון חיידקים ידידותיים במערכת העיכול. כיצד החיידקים הפרוביוטיים משפיעים על בריאותנו, מערכת החיסון, משקל תקין, ספיגת ויטמינים ומינרלים ושמירה על הומאוסטזיס. כיצד נדע שיש מחסור בחיידקים ידיותיים ומה ניתן לעשות, באופן טבעי, ליצירתם. הרצאה מבוססת מחקר מודרני ומסורת עמי הים התיכון, המציגה שיטה פשוטה וישימה לבריאות הגוף והנפש.

נטורופתיה במטבח: הלכה למעשה – כלכלה חסכונית, תורת הקיימות ותזונה ים תיכונית במודל הנטורופתי במטבח. השילוב המיטבי של פחמימות, חלבונים, שומנים ואורחות חיים – כדרכים ליצירת אבני בניין לגוף ולנפש – בכל גיל.

בריאות המח: תזונה למחשבה ומחשבה לבריאות הפוטנציאל התפקודי-הדינמי של מלך מערכת העצבים מציב לנו אתגרים. מה בין "אלרגיה מוחיות" ל"התמוטטות מוחית" וכיצד ניתן למנען? הגישה הטבעית-ההוליסטית להתחדשות מוחית באמצעות תזונה, צמחים ואורחות חיים – בכל גיל.

"משהו מתוק": הצורך, ההרגל, המלכודת ההורמונלית והבריאות – מתי "משהו מתוק" הוא צורך אמתי של הגוף ומתי הוא הרגל? כיצד המתוק משפיע על המחול ההורמונלי, מערכת החיסון ואיכות השינה? הדרכים הטבעיות והפשוטות לאיזון התשוקה למתוק.

המודל הנטורופתי לבריאות בכל גיל – ששת הצעדים לבריאות שלמה – בכל גיל. הרפואה המסורתית, המדע והפרקטיקה במבחן המציאות היומיומית.

ד"ר מירה כהן שטרקמן Ph.D., ראש תחום נטורופתיה במכון וינגייט; בוגרת תואר שלישי באוניברסיטת בר אילן – חוקרת ספרות רפואה בלאדינו; מטפלת קלינית ברפואה טבעית והתפתחות אישית. מחברת הספר "נטורופתיה במטבח – בריאות, תזונה, מתכונים וטיפים".
הרצאותיה מקנות זווית חדשה לבחינת אורחות חיים, בריאות והתפתחות אישית. הרצאותיה מלוות במצגת, דוגמאות, טיפים מעשיים, סיפורי חיים ומחקרים מדעיים.