במפגש יוקרן הסרט במלואו ותתקיים הרצאה של הבמאית על תהליך היצירה של הסרט, על השיקולים והבחירות האמנותיות הייחודיות בייצוג חייו ויצירתו של קניוק, ועל הקשר שלה עם קניוק.
על הסרט:
60 דקות, עברית, תרגום לאנגלית. 1996.
"אני כותב את עצמי במקום לחיות את עצמי" אומר קניוק. זהו סרט על אדם מלא בחרדות ובהומור, מסוגר ועצוב בחייו וחושפני בכתיבתו.
יורם קניוק, שנולד בתל-אביב וחי בה מרבית ימיו, הוא אחד הסופרים הבודדים של סיפורת פנטאסטית בעברית, כותב בעל טביעת אצבע יחודית, מחשובי הסופרים הישראלים. ספריו מתורגמים לעשרות שפות ובחלקם עובדו לקולנוע ולתאטרון ("סוס עץ", "אדם בן כלב" ועוד).
הוא זוכה בפרסים רבים על כתיבתו ולשבחים בעיתונות המקומית והזרה. אחת הביקורות ב'ניו יורק טיימס' ציינה כי הוא "אחד הסופרים המבריקים והחדשניים ביותר בעולם המערבי".
תפיסת עולמו, המתח המתמיד בין תחושת הזר הנצחית לבין הצורך והרצון להיות שייך ואישיותו המורכבת מניגודים מרתקים, באים לידי ביטוי בסרט דרך דבריו על עצמו, כתביו, הרגליו ואורחות חייו, דברי הקרובים אליו ומערכות היחסים עימם.
הביוגרפיה שלו היא מצע לסיפורים שבהם הגבול בין דמיון ומציאות הוא דק וכמעט בלתי נראה.
הסרט חושף סופר שאינו חושש לבחון את יחסיו המורכבים והבעייתים עם הוריו ("פוסט מורטום"), את חרדותיו ומגרעותיו כאב ("בתו"), ואת יחסיו המופלאים עם אישתו מירנדה, אישיות קסומה ושופעת חמלה לכל יצור חי, כולל ג'וקים, אותם לא נהוג להרוג בביתם. מתוך קצב ורצף אסוציאטיבי, יוצר הסרט מסע לגילוי אישיותו הססגונית וסיפור חייו של קניוק, שכאשר חי בניו- יורק בשנות ה- 50', היה מתקשר מידי פעם למרכזנית כדי לשאול מה מספר הטלפון שלו ומה כתובתו, כדי לקבל עידוד שהוא קיים.
הסרט שודר בערוץ 8 והשתתף בפסטיבל קולנוע ירושלים 1996 ובפסטיבלים שונים בעולם.
בימוי, תסריט ותחקיר: עפרה שראל-קורן
הפקה: חיים מנור, "מעגלות הפקות"
צילום: דויד גורפינקל
עריכה: ברכה זיסמן-כהן
מוסיקה: אבי בנימין
כתבה בעקבות ערב שנערך לכבוד יום הולדתו ה-80 של יורם קניוק ולכבוד השקת ספרו "תש"ח" >>