הרשמו לדיוור
מפגשים כל מה שמעניין
צלם משה שי

להזמנת הפעילות:

שאלות? נשמח לענות

עינת קליינפלץ מנהלת מחלקת "מפגשים" והדרכה דוא"ל: einat@icl.org.il טלפון: 03-6180151, שלוחה 104 נייד: 052-4272728


סתיו פולק מפיקת תוכן ומשווקת פעילויות "מפגשים" והדרכה דוא"ל: stav@icl.org.il טלפון: 03-6180151, שלוחה 125 נייד: 054-3050578


מיכל מיטלמן מפיקת תוכן ומשווקת פעילויות "מפגשים" והדרכה דוא"ל: michal@icl.org.il טלפון: 03-6180151, שלוחה 105 נייד: 052-3330318

הרצאות – משה שי

מדריך טיולים, צלם דוקומנטרי וגיאוגרפי

למעלה מ- 30 שנה במגזינים המובילים בארץ ובעולם. במסעותיו הרבים בעולם תיעד בסגנונו הייחודי נוף אנושי, היסטוריה וסיפורי חיים, חקר ויצר היכרות בלתי אמצעית עם עמים ותרבויות אקזוטיים ונדחים. מוביל קבוצות ומסעות צילום ליעדים נבחרים שהכיר מקרוב, יזם ואוצר תערוכות צילום ("עדות מקומית", תערוכת צילומי העיתונות השנתית), עורך ספרי צילום, ומרצה במכללות ובמוסדות תרבות בכל רחבי הארץ.

הרצאותיו:

צפון קוריאה
הצצה ועדות נדירה אל תוך המדינה המסוגרת והמסוכנת בעולם, שלא יורדת מהכותרות
הצלם משה שי, מהאנשים הבודדים שצילמו בצפון קוריאה, תיעד במצלמתו ומספר על החיים במדינה הדיקטטורית בעולם: איך מתנהלים החיים במדינה שבה השליט ידוע כשליט אכזר ובלתי צפוי. כיצד המדינה מתפקדת? מה קורה למי שחורג מהכללים והחוקים המקומיים? מדוע בעצם ישנן שתי קוריאות, ומה התרחש במלחמת קוריאה?
נבקר בקו הרוחב 38, קו הגבול בין הצפון לדרום הנפיץ ביותר בעולם, נדבר על מחנות הכפייה האכזריים ועל המצעד הצבאי הגדול, נסייר בפיונגיאנג ובחלקים נוספים במדינה ונראה איך זה ניראה.
תיעוד אקטואלי מלווה בתצלומים מהחיים בצפון קוריאה בצל העימות המתקרב, ומסע עם צלם שצילם, למרות כל האיסורים.

בעקבות ספרו – "אומרים שהיה פה שמח", מאחורי הקלעים
משה שיאריק איינשטיין מביט ביאוש איך הפועל תל אביב, קבוצתו האהובה, שוב מפסידה; אסי דיין מעיר בעדינות את בנו ליאור שחי בנפרד ממנו; יפה ירקוני ושושנה דמארי, בלי שום סימן ליריבות, ממתינות יחד מאחורי הקלעים; טוביה צפיר, לבוש חצאית טוטו, מביט במוניטור, רגע לפני שהוא עולה להופיע בתוכנית בערוץ 1, אז ערוץ יחיד ועטור רייטינג – אלה הם רק כמה מהרגעים האנושיים שהצלם משה שי, בעל העין הרגישה, תפס במצלמתו.
משה שי, צלם עיתונות ותיק, ליווה בשנות ה-80 וה-90 את עולם התרבות הישראלי ממרחק נגיעה. גיבורי התרבות של כולנו, ראו בו אחד מהם, ואפשרו לו לתעד אותם מקרוב, ללא שיקולי יחסי ציבור וטיימינג, ללא מייקאפ ובלי פוזה. התוצאה של כל אותם מפגשים היא אוסף של תמונות אינטימיות המופיעות בספר "אומרים שהיה פה שמח", אלבום צילומים מהודר בשחור-לבן, שצילם וערך משה mosheshaiשי. ספר שהוא מעין קפסולת זמן נדירה, או מסמך אנושי שמתעד זכרון קולקטיבי.
כעת ממשיך שי במסע הרצאות בעקבות הספר – "אומרים שהיה פה שמח – מאחורי הקלעים". בהרצאה יספר משה שי על ההחלטה לפרסם את הספר ועל תהליך העריכה והוצאתו לאור, מה נכנס לספר, ומה נשאר בארכיון; נשמע על הרגעים המיוחדים שמאחורי התמונות (כשכולנו היינו בגרסתנו הצעירה יותר), עוד נשוחח על אופיו המרתק של צילום העיתונות טרום עידן הפפארצי, איך התנהלו הדברים ואיך זה עבד באמת.
דרך עיניו של הצלם משה שי נצלול אל מסע מרתק בזמן, אל רגעים אותנטיים שהונצחו בעידן הפילם שלפני העידן הדיגיטלי והסמארטפונים, ונראה כיצד כוחו של הצילום התיעודי בא לידי ביטוי בעוצמה.
אכן היה פה שמח.

משה שי - קובה – מסע במנהרת הזמןקובה – מסע במנהרת הזמן
על החיים בקובה על פי ספרו של פדרו חואן גוטיירס " הטרילוגיה המלוכלכת של הוואנה". בצל המהפכה. וכן על השנים שבהן חי הסופר ארנסט המינגווי (" הזקן והים" "איים בזרם" )משנות השלושים ועד מותו של הסופר.
מסע ויזואלי, משולב בתצלומים מרהיבים ובמידע  מעמיק על קובה –  אי קריבי תוסס ומיוחד בנוף האנושי שבו, אשר עדיין חי בשנות החמישים של המאה הקודמת. מבט אישי לאחר שהות ארוכה על האי, בעל העבר ההיסטורי העשיר, ואחד המעוזים האחרונים של הקומוניזם,  כולל חוויות וסיטואציות ייחודיות.

משה שי - פסיפיק - קווי רוחב כחולים - קון טיקיפסיפיק \ קווי רוחב כחולים \ קון טיקי
מסע בעקבות הספרים " קווי רוחב כחולים" של טוני הורוביץ , על מגלה הארצות " קפטיין קוק, והחוקר תור הירדאל   בספרו "קון טיקי".
אל ותוך האוקיאנוס השקט במרחביו העצומים, החיים על האיים המבודדים ותושביו.
איך הם התגלו ונחקרו, ועל אותם מגלי הארצות שהשלימו את מיפוי העולם במקום הכי רחוק שיש.

הצילום כראי התקופה והשפעתו על חיינו
על פי סיפרה של סוזן זונטג, עוצמת המצלמהמשה שי - הצילום כראי התקופה והשפעתו על חיינו והצילום.
התצלומים שהשפיעו על חיינו ותודעתנו – התמונות שהפכו לאייקונים ושנחרטו בזיכרון של כולנו. מדוע הפכו צילומים אלה לאבני דרך בעיתונות, בצילום ובהיסטוריה? מה התרחש שם באמת? מי היו הצלמים, ומה עבר עליהם? כמי שעומד שנים רבות מאחורי המצלמה ומכיר מקרוב את עולם צילום העיתונות, משתף משה שי בהרצאה על אחד המקצועות המרתקים בעולם, במהלכם נכנס ב- ZOOM IN אל הסיפורים הקטנים שמאחורי התמונות הגדולות.