הרשמו לדיוור
מפגשים כל מה שמעניין
רבקה חדד חגג

להזמנת הפעילות:

שאלות? נשמח לענות

עינת קליינפלץ מנהלת מחלקת "מפגשים" והדרכה דוא"ל: einat@icl.org.il טלפון: 03-6180151, שלוחה 104 נייד: 052-4272728


סתיו פולק מפיקת תוכן ומשווקת פעילויות "מפגשים" והדרכה דוא"ל: stav@icl.org.il טלפון: 03-6180151, שלוחה 125 נייד: 054-3050578


אלה לביא מפיקת תוכן ומשווקת פעילויות "מפגשים" והדרכה דוא"ל: ela@icl.org.il טלפון: 03-6180151, שלוחה 105 נייד: 054-3210866

רבקה חגג

מרצה למקרא, למחשבת ישראל, מועדי ישראל וספרות

בעלת תואר שני (M.A) במדעי היהדות והוראתם. כותבת ספרי לימוד ומדריכים להוראת המקרא, בעבר מדריכה פדגוגית ליהדות במכללת לוינסקי,
משתתפת פעילה בכתיבת תוכן לאתר מקראי, בעבר מדריכת מורים למקרא בהשתלמויות מורים, בוגרת קורס מספרי סיפורים של יוסי אלפי.
בעלת ניסיון של למעלה מעשור בהרצאות לקהל הרחב הופיעה ב- פסטיבל מספרי סיפורים, תיאטרון גבעתיים,
במופע: "נשים, נשים" ובמופע: "כך לא סופר בתנ"ך".

נפלאות התבונה המקראית – הרצאות למקרא ומועדי ישראל בעיניים אוהבות צוחקות ועכשוויות

כל ההרצאות מלוות במצגת קסט+ תמונות אומנות+ מפות + ממצאים ארכיאולוגים

הרצאות ליום האישה:
הכוח הנשי במקרא – בחברה הפטריארכאלית מעמד האישה נמוך בדרך כלל. באופן מפתיע, במקרא מככבות נשים חזקות ומנהיגות הקובעות את סדר היום המשפחתי והלאומי. בהרצאה נספר על נשים המושיעות את עצמן, משפחתן, קהילתן ועמן ונתחבר לעוצמתן ונתעצם עימן.
מלילית לחווה – מקדשה לקדושה – התפתחות דמות האישה במקורות ישראל ודיון בסוגיית מורכבות האישה [אנימה ואנימוס].
לשם מה נבראו שתי נשים? מה היחסים ביניהן? האם אישה יכולה להיות גם קדושה וגם קדשה בעת ובעונה אחת?
מתמר לתמירה – העצמה נשית ומודעות עצמית דרך סיפורה של תמר אשת ער. תמר שחונכה להיות נשלטת על ידי גברים נקלעה למשבר משפחתי עמוק שבגללו נותרה לבדה. באומץ לב נדיר, החליטה לשקם חייה ועשתה מעשה נועז ששינה חייה האישיים ואת גורל האומה היהודית כולה.   נספר את סיפורה ונבחן מה אנחנו יכולות לקחת מהסיפור על מנת להעצים את חיינו.
פאם פטאל – האישה המפתה – המושג "פאם פאטאל" (femme fatale) הוא המצאה גברית. הוא מתייחס לאישה היודעת להפעיל את קסמיה ואת כוח המשיכה שלה כדי להביא לאובדנו של הגבר. כך עשתה יעל, דלילה ויהודית. כוחה ביופייה ומיניותה ונחישותה להשיג את מטרותיה. בהרצאה נחקור, כיצד התפתח המושג ונשאל, מתי אישה הופכת לפאם פטאל ומי פוחד מפאם פטאל?

הרצאות ליום המשפחה:
משפחה לא בוחרים – "כל המשפחות המאושרות דומות זו לזו. כל משפחה אומללה -אומללה על פי דרכה" (טולסטוי). בהרצאה נשוחח על מבנה המשפחה בעולם התנ"ך, על ברכת הפריון ומשמעותה, סיפורי הריון ולידה וגם התמודדות נשים עם קשיי ילודה.
הורות במקרא – 'הכישלונות שלי כאבא הם המגבלות שלך כבן' [מתוך הסרט גלדיאטור]. בתנ"ך,סיפורים העוסקים ביחסים בין הורים לילדיהם, מוכיחים כמה המשפט הזה נכון. נבחן את יחסי אבותינו עם ילידיהם ונברר האם יש הורים 'טובים' במקרא?
יחסים בין אחים – מראשית האנושות היו מאבקי כוח בין אחים. נספר על המאבק בין קין והבל, בין יעקב ועשיו, בין יוסף לאחיו ונשאל האם ניתן היה למנוע את המאבקים האלה ומה נוכל ללמוד מהם לימינו ולחיינו?
אמהות האומה – לאימא הזאת פיללתי? שלוש מתוך ארבע אמהות האומה היו עקרות עד שזכו בפרי בטן. איך בונים אומה מנשים עקרות? איזה דמות נשית מייצגת כל אחת מהן? האם מי מהן יכולה להיחשב כאם אידיאלית?

הרצאות ליום האהבה:

"אֵת שֶׁאָהֲבָה נַפְשִׁי" זוגיות ואהבה במקרא – מה זאת אהבה? מדוע היא מביאה אותנו לעוצמות רגשיות ומטלטלת את נפשנו בעוצמה כה רבה? בהרצאה נתחבר לנפתולי האהבה בסיפורי המקרא. נתחבר לדמויות שנקלעו לעיתים, שלא ברצונן, לפרשיות אהבה סוערות ונברר האם יש אהבה שמחה במקרא? האם יש אהבה שמחה בחיים?
מין המקורות – זוגיות מיניות ויצרים במקרא ובספרות חז"ל.
ההרצאה עוסקת ביחסם של חכמי ישראל ליצר המיני, לתשוקות, ליחסים בין בני זוג ומלווה בסיפורים תלמודיים פיקנטיים העוסקים ביצרים, תשוקות, אהבה ובגידה. הרצאה שתוכיח שחכמנו לא רק שלא נרתעו ממין אלא ראו בו תורת חיים.

הרצאה לחגי תשרי:
פיוטים לימי הסליחות [בליווי פיוטי חזנות מקוריים] – "בֶּן אָדָם מַה לְּךָ נִרְדָּם" – מהן הסליחות? מהו תהליך החזרה בתשובה? ’כִּי לֹא תַחְפֹּץ בְּמוֹת הַמֵּת כִּי אִם בְּשׁוּבוֹ מִדַּרְכּוֹ וְחָיָה” -מתי יכול אדם לשנות?
מתי יכול אדם לשוב אל עצמו?  "לשנה טובה תכתבו ותחתמו"- מהו הספר שבו נכתב ונחתם גורלנו? ההרצאה מלווה בשמיעת פיוטים לימי הסליחות.

הרצאות לפורים:
אחשוורוש אחד ושתי נשים – נבחן את דמותה של ושתי, מלכה דעתנית, לעומת אסתר, בחורה טובה מבית טוב שעברה שינוי דרמטי מראשית דרכה ועד שהפילה את המן ברשתה והצילה את עמה מהשמדה.
חפש אותי – תחפושות בסיפורי המקרא – "המסכה חושפת יותר מהפנים עצמם" [אוסקר ווליד]. דמויות רבות מתחפשות בתנ"ך כל אחת מהן מנסה להשיג משהו בעזרת התחפושת. יש מתחפשים שבזכות תחפושתן שינוי את גורלם ואת גורל עם ישראל.

הרצאה לפסח:
נשים מושיעות בסיפור יציאת מצרים – פרעה גזר למוות והנשים החליטו, חיים בכל מחיר! בהרצאה נתפעל ממעשיהן של נשות יציאת מצרים. נחשוף את עוצמתן ועוז נפשן ונוכיח כי תפקידן בישועת העם היה מרכזי.

הרצאה לשבועות:
"אל אשר תלכי אלך": נשות מגילת רות – נאמנות ואהבה – שלוש נשים מול גורל אחד אכזר- הקבלה, העזיבה הדבקות והמחויבות. מה מביא נערה צעירה, מואבייה, לדבוק בחמותה הזקנה, היהודייה? מה גורם לשתי נשים מתרבויות שונות ומדתות שונות, לדבוק זו בזו? מה המסר של מגילת רות?
אקטיביזם נשי בבית דוד – תמר, רות ובת שבע – מייסדות בית דוד. שלושתן נשים אקטיביות בעלות עוצמה רבה. שלושתן, משתמשות בפיתוי נשי ובמניפולציות מיניות. נשאלת השאלה: מה מצא הכתוב לייחס לדוד ולשושלתו דווקא נשים המשתמשות במיניותן על מנת לקדם את עצמן? האם סיפורן מהווה סיפור בבואה לדמותו של דוד?
מעמד הר סיני ועשרת הדברות – מהו עם סגולה? בחירת האל בעם ישראל, החובות והזכויות הנובעות מבחירה זאת. עשרת הדברות – הייחוד שבכל דיבר.

 

למפגש סופרת עם רבקה חגג >