כיתות אמן
מיועדים לכותבי רומן וסדנאות תרגול למתחילים (12 מפגשים)
מועדוני קריאה
על רומנים או בסיפורים קצרים ע"פ בחירתה של הסופרת למשל: מיטב הסיפור הקצר, או סופרי הרומן החדש בצרפת בשנות ה-60. (10 מפגשים)
סדרת מפגשים
למה הספרות חשובה לחברה? מהם מקורות הכתיבה? ספרות נשים – יש דבר כזה? והמסע שלי אל הכתיבה
סדרה בת ארבע הרצאות מאת הסופרת והעורכת אילנה ברנשטיין שספרה "מחר ניסע ללונה פארק" זיכה אותה בפרס ספיר לשנת 2019.
הכתיבה כאורח חיים – שלושים שנות יצירה, שנים עשר ספרים
הכתיבה היא מעשה אינטימי. ומעשה הכתיבה אינו שונה בהרבה ממעשה האהבה. ומה שמותר בכתיבה אינו מותר תמיד בחיים. אך האם מדובר בהשראה או בעבודה קשה, באמת או בבדיה, בבדידות או בחשיפה, באיפוק או בחציית גבולות. בהרצאה זו ניתן להציץ למרחב האינטימי של הכתיבה – אל המקום שבו צצות ונעלמות מערכות יחסים בהקשת מקלדת. אל התהליך שתחילתו ברעיון וסופו במקרה הטוב – ברומן.
אילנה ברנשטיין, שזכתה למוניטין של סופרת העומדת לפני המחנה, היא אחת הסופרות הייחודיות בסצנת הספרות בישראל. ברנשטיין משמשת גם כעורכת ספרות, מלמדת כתיבת פרוזה באוניברסיטה העברית ובשנקר, וכותבת רשימות ביקורת למוסף "ספרים" של עיתון "הארץ". ספרה הראשון "שארה כסותה עונתה" יצא לאור ב-1991 וזכה לשבחי הביקורת. מאז פרסמה ברנשטיין אחד עשר ספרים נוספים ביניהם, "עכשיו זה כתוב", "בקשתה האחרונה", "העיר המזרחית", "ימי ראשית". ספריה מתאפיינים בביקורת חברתית ופוליטית ועוסקים ברובם ביחסי הכוחות בתוך המשפחה, בשבריריות חיי הנישואים, באימהות ובמעמד האישה.
ראיון בלעדי עם זוכת פרס ספיר, אילנה ברנשטיין | מתוך: "סוכן תרבות" עם קובי מידן | כאן 11
מחר ניסע ללונה פארק | מתוך" ויקיציטוט
אילנה ברנשטיין ונועה מנהיים בשיחה בעקבות הספר "מחר ניסע ללונה פארק" >