הופעה מרגשת ומעשירה על המהפך המגדרי דרך הזמר הישראלי. במופע המוסיקלי החוויתי והסוחף נעבור את תהליך השינוי המגדרי שעברו הנשים משוביניזם לפמיניזם דרך הזמר הישראלי. איזה שינוי חל בזמר הישראלי בנושא ההטרדות המינות מאז קום המדינה ועד ימינו? כיצד מתוארות הנשים בזמר הישראלי לאורך השנים? איזה שינוי עבר דימוי הגבר? מי כתבה שירים שוביניסטיים, אבל גם את השיר הפמיניסטי הראשון? איך השתנו השירים, המתארים את הצביטות, את הנשיקות ואת הליטופים לשירים על נשים דעתניות, שעומדות על שלהן ועושות כרצונן?
הנחייה: ד"ר אסנת גולדפרב-ארזואן, מרצה וחוקרת הזמר הישראלי
ד"ר אסנת גולדפרב-ארזואן: שירה
אסנת גונן: פסנתר
קרדיט צילום: תמי שחם
על האמנים:
ד"ר אסנת גולדפרב-ארזואן – חוקרת את הזמר הישראלי, מנחת סדנאות, מדריכת טיולי מוסיקה בעולם, סופרת, מחזאית וקריינית. מרצה באוניברסיטה הפתוחה ובמסגרות מגוונות ברחבי הארץ וארה"ב בכנסים אקדמיים, בכנסים לחברות ולארגונים, בקתדרות, במרכזי תרבות, במכללות לגמלאים, בבתי ספר תיכון, בהשתלמויות לצוותי הוראה, בחוגי בית ועוד.
סיימה דוקטורט במחלקה למוסיקה באוניברסיטת בר-אילן בנושא לחיי העם הזה: מאפיינים ישראליים-לאומיים ביצירתו של דב (דובי) זלצר כפי שהם משתקפים באמנויות המציגות ובשיריו. בשנת 2022 זכתה בפרס ע"ש נתן שחר על כתיבת מאמר על הזמר הישראלי מטעם האיגוד הישראלי למוסיקולוגיה.
מנחת סדנאות למוסדות ולחברות בנושא ניהול זמן, סגנונות תקשורת, עבודת צוות דרך המוסיקה.
אסנת היא נגנית חליליות וחליל צד. הוציאה לאור שתי חוברות לנגינה בחלילית: תגלית החלילית – סופרן א' ותגלית החלילית אלט א' (2003)
ושני ספרי ילדים: אליעד לומד אותיות בגן החיות (2002) והמשקפיים הוורודים של יעל (2012).
יוני אילת – הוא שחקן, זמר ובמאי. בוגר בית צבי.
בין השנים 2004–2017 היה חבר מן המניין בלהקת תיאטרון יידישפיל וביים שלוש הפקות מצליחות: "מונולוגים מהקישקע" (עליה היה מועמד לפרס במאי השנה בתיאטרון הישראלי), "נשמה צוענית" ו"א יידישע מאמע".
על פעילותו העניק לו היידישפיל שלושה פרסי הצטיינות (ב-2006, 2010, 2013). נוסף על כך זכה במלגות מטעם קרן שלום עליכם והרשות הלאומית לתרבות יידיש. ביים גם בבית צבי ובגודמן – בית ספר למשחק בנגב.
ב-2010 יצא אלבומו הראשון של אילת, "ציגיינער נשמה" ("נשמה צוענית") – אחת עשרה גרסאות ביידיש לשירים צועניים עממיים.
ב-2022 ביים את הצגת הנוער "ליל הסדר של השל" שעלתה בתיאטרון הארצי לנוער בשיתוף עם ההסתדרות הציונית העולמית. ב-2023 ביים בניו יורק גרסה באנגלית להצגה זו (Heschel's Passover Eve), שהופיעה מאז ברחבי ארצות הברית ובלונדון.
אסנת גונן – מוסיקאית, פסנתרנית, מנהלת מוסיקלית, מורה לפיתוח קול ומדריכה קולית במסגרות שונות כמו בית ספר למשחק "אימפרו", תוכנית "כלים שלובים" אוניברסיטת בר אילן, מיזם "מאמאז'ור" – הרכבים קוליים לנשים.
בעלת תואר ראשון במוסיקה מאוניברסיטת חיפה ותואר שני בחינוך מוסיקלי ותעודת תרפיה במוסיקה – שניהם מטעם מכללת לוינסקי לחינוך. בוגרת הקורס "לב הקול" להוראת פיתוח קול של ארמת ארנהיים-שרון.
כפסנתרנית מלווה זמרים, שחקנים, הרכבים קוליים ומקהלות, בין השאר את המקהלות הייצוגיות של קונסרבטוריון רמת-גן. מעבירה סדנאות והרצאות בנושא הגשת שיר במחזות זמר. כמנהלת מוסיקלית כתבה ועיבדה מוסיקה להצגות שעלו בתיאטרון הבימה, הקאמרי ובבית ספר למשחק בית צבי.