ד"ר גדי טאוב הוא מרצה בכיר בבית הספר למדיניות ציבורית ובמחלקה לתקשורת של האוניברסיטה העברית. ספריו על החברה הישראלית, חלקם ספרות וחלקם עיון, זכו לביקורות משבחות וקהל קוראים רחב.
פרטי ההרצאות:
תל אביב הסמויה מן העין – הרצאה והקרנת קטעים מאחורי הקלעים של הסידרה "אלנבי"
איך באמת חיים ישראלים שעליהם אנחנו שומעים רק במדורי הפלילים ודו"חות הביטוח הלאומי? ההרצאה היא מעין סיור של בוקי נאה, בלי לקום מהכיסא. גדי טאוב, מחבר הספר, ויוצר הסידרה שהתבססה עליו, "אלנבי", לוקח את הקהל לסיור ברחובות האחוריים של תל אביב, מספר חוויות אישיות ועומד על המשמעות החברתית של העולם שתיעד לגבי החברה הישראלית כולה. דרך עדשת המצלמה האומנותית, כמו גם דרך קטעים ממצלמות האבטחה של מועדונים באלנבי, נחשף עולם שמעטים מאתנו יודעים איך הוא מתנהל.
ציונות בזמננו
בלהט הוויכוחים בין ימין לשמאל, ובין ציונים לפוסט-ציונים, דומה שהחברה הישראלית איבדה את עמדתה היציבה לגבי הרעיון הציוני. גדי טאוב מבקש להחזיר את הוויכוח אל הפסים, תוך הצגה בהירה של הרעיון הציוני כהשקפת עולם דמוקרטית, ומשיב לטענות כנגד עמדה זו.
הציונות הדתית ומדינת היהודים
ההרצאה עוסקת בתולדות יחסי תנועת ההתנחלות עם הציונות החילונית. משורשי שיתוף הפעולה הדתי-חילוני, דרך הלבטים השונים שפקדו את הציונות הדתית ביחסיה עם המדינה החילונית, ועד למשבר הנוכחי שעובר עליה מאז פנה אריאל שרון לדרך ההתנתקות. בנוסף לעיון היסטורי ננסה להעריך את המגמות הנוכחיות ולשאול לאן מועדות פניה של הציונות הדתית מכאן ואילך.
פמיניזם: ישן וחדש
בהרצאה אחת, או בגירסה ארוכה יותר בשתיים, יפרשו תולדותיה של התנועה הפמיניסטית בארצות הברית. עיון בתולדות התנועה מגלה שהתרוצצו בתוכה רעיונות רבים ושונים שלעתים קרובות נאבקו זה בזה. באיזו מידה צריכה התנועה להביא לידי ביטוי קול נשי מיוחד, ובאיזו מידה היא נזקקת לטיעון שנשים אינן, בסופו של דבר, שונות מגברים? הלבטים היו שם עוד מאמצע המאה התשע-עשרה, והם ממשיכים להעסיק את הפמיניזם גם בימינו.
פוסטמודרניזם
כולם משתמשים במילה, אבל רבים לא בטוחים מה בדיוק פירושה. בהרצאה אחת קצרה אפשר לפזר את הערפל. שתי משמעויותיו השונות של המונח- תחושה של אובדן המשמעות מחד-גיסא, וביקורת חברתית מאידך-גיסא- הן ברורות מכפי שנוהגים לחשוב. ההרצאה מלווה בדוגמאות מן הספרות הישראלית והעולמית.
תמונה באדיבות המרצה