מפגש סופרת בעקבות ספרה החדש 'פלדה רכה – סיפורה של גולדה מאיר' – הוצאת מודן 2022
"למה גולדה דווקא עכשיו, ומדוע אני כותבת?"
גלילה תספר על הדחפים לכתיבה מגיל תשע ועד היום, ומה פשר המשיכה לכתיבת רומנים ביוגראפיים.
שימוש בכתיבה יוצרת בלימודי תנ"ך, היסטוריה ספרות, הבעה ועוד
מספר מפגשי זום: שלושה
מיועד למורי בתי הספר היסודיים וחטיבות הביניים
מהי כתיבה יוצרת?
כתיבה אנחנו יודעים מהי. יצירה – על פי הגדרה מילולית היא מוצר שנוצר. קודם הוא לא היה ועכשו הוא ישנו. אבל כשמייצרים כיסאות נדבר על ייצור ולא על יצירה. כי זו תעשיה ולא נדרשת לה יצירתיות. יצירה מתאפיינת ביצירתיות היא סובייקטיבית, מייצגת חלק מעולמו של היוצר וקשורה אליו באופן אישי. לכן, בשימוש בכתיבה יוצרת בהוראה, אין למתוח ביקורת שלילית על יצירה.
במפגש הראשון נעסוק בדמות 'המספר' – נשאל מי הוא זה שמספר את הסיפור התנ"כי, ההסטורי או הספרותי וננסה לחוות את העלילה דרך מבטו של מספר אחר.
במפגש השני נעסוק באיפיון דמויות – איפיון באמצעות תיאורים וסיגנון דיבור, 'נשחק' בתרגום דיאלוגים משפה תנכ"ית או היסטורית לשפה עכשווית.
במפגש השלישי נעסוק בעלילה – מה העיקר בעלילה? איך אפשר לשנות אותה אם מעמידים במרכזה גיבור משנה.
גלילה רון פדר עמית תהיה בקשר אישי (אימייל) עם המשתתפים ותעזור ליישם את השימוש בכתיבה היוצרת בחומרים הספציפים שהם מלמדים.
מפגש סופרת בעקבות ספרה החדש 'היא סיפור חיי' (מודן 2020)
גלילה רון פדר עמית נולדה בחיפה בשנת 1949. ספרה הראשון "ילדי השכונה במחתרת" התפרסם כשהייתה בת 22 בלבד. בשנת 1976 פרסמה את הספר הראשון בסדרת "אל עצמי", שהיה מבוסס בחלקו על ניסיונה כאימא במשפחת אומנה. הסדרה כללה בהמשך 9 ספרים נוספים ועוד 12 ספרים שמוקדשים לדמותו של ניר שרוני ו-10 ספרים שמוקדשים לדמותה של בתיה חברתו של ציון. בהמשך זכו להצלחה גדולה סדרת ספרי "ג'ינג'י" שכוללת 64 ספרים עד כה, סדרת ספרי "כס"ח" שכוללת 31 ספרים, סדרת "להתבגר" שכוללת 20 ספרים, סדרת "ילדים אלמונים" שכוללת 10 ספרים, סדרת "טולי תעלולי" שכוללת 30 ספרים, סדרת "מנהרת הזמן" שכוללת 71 ספרים, סדרת "משימה עולמית" שכוללת 25 ספרים, וסדרת "סיירת המדע" שכוללת 31 ספרים. לאורך השנים הרבתה לכתוב ספרים ביוגרפיים בין היתר בעקבות אברהם שטרן (יאיר), זאב ז'בוטינסקי, אלכסנדר גרהם בל, משה דיין, מנחם בגין וחיים נחמן ביאליק. ספרה האחרון הוקדש לדמותו של א"ד גורדון.
עד כה ראו אור 483 ספרים פרי עטה. אחדים מספריה עובדו להפקות קולנוע וטלוויזיה ובהם "אל עצמי", "משפחה וחצי", "בחינת בגרות", "נאדיה" ו"הסודות של כנרת". בעבר שימשה בנוסף כעורכת עיתוני הילדים "פשוש" ו"ראש צעיר".
ד”ר שי רודין כותב על הסופרת: "אין סופרת ישראלית יותר מגלילה רון-פדר-עמית, שאת יצירותיה קוראים בנאמנות כבר חמישה עשורים. עד היום רק גיבוריה נחשפו, ואילו כעת, בסיפור אוטוביוגרפי יוצא דופן זה, היא חושפת את האדם שמאחורי הסיפורים, ומוליכה את קוראיה למסע בתחנות חייה שעיצבו אותה כיוצרת, החל בילדותה המוקדמת, אז התאהבה בגיבור שיצרה ועליו כתבה."
סדנת כתיבה אוטוביוגראפית – 'חיינו בימי הקורונה'
יחד גם הסופרת תוכלו להפוך את מה שעובר עליכם בימים אלה לסיפור. תוכלו להכפיל את החוויה: פעם אחת – כי אלה הם חייכם עכשיו ובעל כורחנו כולנו חווים אותם, ופעם נוספת, מבחירה חופשית, מה ראוי לתשומת לב יתרה ומה לא, ומנקודת מבט שונה של מספר מרוחק מעט – כי אתם אלה שכותבים אותם.
גלילה רוו פדר עמית שכתבה סיפורים ביוגרפים רבים והעבירה סדנאות דומות באוניברסיטת בר אילן ובבית עגנון, תדריך את הכותבים בפגשי זום, ובין מפגש למפגש, תעמוד בקשר אישי עם כל אחד מהמשתתפים.
ניתן להזמין לספריות, חברות וקבוצות מאורגנות.
המלצה ל10 מפגשים
בואו לגלות את עצמכם/ן מחדש בסדנת כתיבה ייחודית ובלעדית של הסופרת האהובה.