מפגש על אחד מספריה:
רומנים: ארבע אמהות, היפה בנשים, תמרה הולכת על המים, המנון לשמחה, מחול העקרבים וחדר כתיבה [ בכתובים] .
ספרי העיון: חוויה יפנית, חתולים ספור אהבה, חוויה ניו-זילנדית.
ספרי ילדים: אין חיה כזאת, גם ביום וגם בלילה, דבשי ואני בארץ האבעבועות, נוצה של אהבה.
שפרה הורן נולדה בתל-אביב לאם שמוצאה ממשפחה ספרדית שחיה בארץ מספר רב של דורות ולאב, אשר כל משפחתו הושמדה בשואה.
ילדותה עברה עליה בירושלים בשכונת קטמון הישנה, בבית שהיה שייך לפני מלחמת העצמאות למשפחה ערבית עשירה שנמלטה עם כיבוש השכונה. הבית ושכונת מגוריה השפיעו עליה מאוחר יותר בבחירת מיקום העלילה בספריה "היפה בנשים" ו"מחול העקרבים".
הורן סיימה את התיכון היוקרתי ליד האוניברסיטה במגמה ספרותית-פילוסופית ושרתה בצבא בבסיס חיל אוויר. עם תום השרות למדה באוניברסיטה העברית, סיימה את לימודיה לתואר הראשון במקרא וארכיאולוגיה בהצטיינות והמשיכה ללימודי התואר השני וקומוניקציה.
במהלך לימודיה נולד בנה גלעד ובאותה תקופה נבחרה להיות רכזת החינוך של ההתאחדות העולמית של הסטודנטים היהודים -"WUJS" ("ווג’ס "). במסגרת תפקידה ארגנה כנסים וקונגרסים בינלאומיים לסטודנטים יהודים בכל רחבי העולם והתמקדה בארצות שבאותן השנים לא קיימו קשרים דיפלומטיים עם ישראל כמו מדינות מזרח אירופה, מדינות צפון אפריקה, אירן ואתיופיה. שפרה הייתה ממונה על פרויקט יהדות המצוקה ונהלה מאבקים בקמפוסים בעולם למען יהודי אתיופיה, יהודי ברית-המועצות ויהודי סוריה. כמו כן הפיקה סרטים ותוכניות אודו-וויזואליות.
במהלך אותן השנים שמשה יו"ר וועדת קשרי חוץ ב"ועד הציבורי למען יהודי אתיופיה" במסגרתו שמרה קשר עם הארגונים היהודיים בעולם בנושא מצוקת יהודי אתיופיה.
בתום תקופה של שש שנים בווג'ס נבחרה להיות דוברת המשרד לקליטת העלייה ועסקה בקליטת יהודי אתיופיה עם הגיעם לישראל במסגרת "מבצע משה."
שפרה הורן מתוך פרויקט "סופרים קוראים"
"סופרים קוראים" – ארכיון הווידאו של כלל סופרי ישראל. הארכיון הוקם ביוזמת מרכז הספר והספריות, מפעל הפיס ובית אריאלה – ספריית שער-ציון.