מפגש סופרת
"הקשה של הלחם" נולד בתור סיפור קצר שבעט והתעקש לגדול עד שהפך לרומן היסטורי המסופר בשני קולות – סבתא ונכדה. עבר גלותי והווה ישראלי המשיקים זה לזה, חולמים ומנסים לספר זיכרון, ואולי לברוא אותו מחדש.
במפגש, סביב כיכר לחם, נעקוב אחר פתיל התכלת ונתבונן ביחסים בין אנשים, בין תקופות, בין דמויות. נבין איך סיפור קצר הופך לרומן, איך תחקיר היסטורי הופך לסיפור ומדוע הסופרת שהיא בעצם במאית לא סיימה את הסרט שהיה הטריגר למסע. ובעיקר – נלך בעקבות אהבה גדולה, שהיא לחמה של הספרות, כמו שאומר גיבור הספר, צמח: "אהבה היא לא כיכר לחם, היא אף פעם לא נגמרת"
"הקשה של הלחם", כנרת זמורה ביתן, עריכה יגאל שוורץ.
המפגש מתאים – מגיל נוער והלאה
עיתונות חיובית- מאחורי המילים
האם ניתן לייצר עיתונות חיובית? מה התפקיד שלנו כקוראים, צרכני תקשורת על מה שמופיע בעיתונות שלנו?
הילה טימור אשור, התחילה את הקריירה שלה כעיתונאית צעירה בגיל 14, נטשה אותה בגיל 21 בגלל מעטפת השקר שנחשפה אליה, חזרה בשנים האחרונות למערכה כשהבינה שהיא יכולה לתת במה לסיפורים יפים וחיוביים. ונשאל תמיד- איפה האמת.|
המפגש יכלול סיפורים מאחורי הקלעים של כמה כתבות מובילות ושיח עם הקהל על חלקו במאבק על תקשורת הוגנת. תקשורת השייכת לציבור
"פיסת שמים" וסרטים אחרים – סיפורים אופטימיים מהמלחמה ההיא
ריקי הייתה בת שש כשהמשפחה שלה ברחה מאתונה לכפר קטן בהרים. היא זוכרת תמונות. של החמור שהעלה אותם בהר בגשם סוחף. את המרק החם שנתנו להם אנשים טובים. את הכומר שהגן על אחיה מילדים נקמנים. את פיסת השמיים שראתה מהמערה אליה הפרטיזנים היו לוקחים אותם בכל פעם שהגרמנים היו פושטים על הכפר. היא זוכרת את הגרמני שזיהה אותה ובחר בטוב. בחר לא להסגיר אותה. 44 שנים אחרי, ריקי חוזרת אל הכפר ההוא עם עשרת ילדיה וארבעים נכדיה. היא לא יודעת מה תמצא, האם מישהו יזכור אותה. היא רוצה למצוא את המערה. תושבי הכפר הוותיקים- לא רק שזוכרים אותה- הם סוללים עבורה את מחדש את הדרך למערה ההיא, שם היא מבקשת מדור ההמשך שיבחרו בטוב.
הילה טימור אשור, שתיעדה את המסע המרגש, תספר על מאחורי הקלעים של סיפור השואה עם הסוף הטוב ועל סיפורים טובים אחרים מהמלחמה ההיא, שזכתה לספר. (הסרט הוקרן בערוץ 13, גרסה מקוצרת הוקרנה ב"רואים עולם")
ערב נהדר- על הסרט הדוקומנטרי
בית שמש הפכה בשנים האחרונות למיקרוקוסמוס של החברה הישראלית. חרדים וחילוניים מנהלים קרבות אלימים בניצוחם של פוליטיקאים. על רקע האירועים האלימים והדרת הנשים, הקימה הבמאית, הילה טימור אשור, את קבוצת "נשים נהדרות", נשים חרדיות וחילוניות היוצרות מציאות חדשה באמצעות הפקת סרטים. הסרט "נשים נהדרות" מתאר את התהליך המורכב שעברו הנשים ואת השינוי השקט שהן מחוללות. שינוי של אהבה. המפגש מומלץ, בעיקר, לנשים. (הסרט הוקרן בערוץ 1, בסינמטקים ופסטיבלים בעולם)
הילה טימור אשור, יוצרת דוקומנטרית ("נשים נהדרות",״המסע של פולין״, ״כפר קטן ומערה״), סופרת (״הקשה של הלחם״, כנרת זמורה ביתן) ועיתונאית (מגאזין "שישבת", ישראל היום) מרצה ומלמדת כתיבה יוצרת.
קרדיט צילום: ברקת אסכלוני.